Palvelut yksityisasiakkaille ja kuolinpesille
Perhevarallisuus- ja jäämistöoikeus
Testamentti, perunkirjoitus, pesänselvitys, perinnönjako, perintö- ja lahjaverotus, avioehto, avioero-ositus ja elatus
Läheisen kuolema on jokaiselle merkittävä tapahtuma ja siihen liittyy useita oikeudellisia kysymyksiä. Testamentin tekemisellä henkilö voi etukäteen määrätä omaisuutensa jakautumisesta kuoleman jälkeen. Testamenttiin liittyy paljon muotovaatimuksia ja siksi se olisi hyvä tehdä asiantuntijan opastuksella. Testamentin määräyksillä voi myös vaikuttaa siihen, onko perinnönsaajien puolisoilla avio-oikeutta testamentilla saatuun omaisuuteen ja voiko perinnönsaaja ottaa perintönsä vastaan vain osittain.
Mikäli kuolinpesän osakkaat eivät jostain syystä kykene itsenäisesti suoriutumaan pesänselvityksestä, siihen tarvitaan pesänselvittäjä. Pesänjakaja puolestaan tarvitaan silloin, kuin kuolinpesän osakkaat eivät pääse keskenään sopimukseen pesänjaosta.
Muutokset perhesuhteissa, kuten avioero, on henkilölle merkittävä tapahtuma, jolla on myös vaikutuksia varallisuuden jakautumiseen sekä elatukseen. Puolisot voivat avioehtosopimuksella sopia siitä, miten varallisuus jakautuu mahdollisen avioeron jälkeen. Avioehtosopimus olisi hyvä laatia asiantuntijan kanssa, jotta vältyttäisiin tulkintaepäselvyyksistä mahdollisen avioeron toteutuessa.
Tarjoan asiakkailleni perintöasioihin ja avioehtosopimuksiin liittyvää opastusta ja neuvontaa sekä voin toimia hakemuksesta myös pesänselvittäjänä tai pesänjakajana.
Kiinteistöoikeus ja irtaimen kauppa
Kiinteistökauppa, kiinteistön muodostus, maankäyttö ja rakentaminen, asunto-osakkeen kauppa
Oman asunnon osto tai oman talon rakentaminen on usein jokaisen henkilön isoin investointi. Myös asunnon tai asuinkiinteistön myynti on asia, johon sisältyy useita myyjään kohdistuvia vastuita useiksi vuosiksi. Asuntokauppa on hyvä tehdä aina asiantuntijan kanssa.
Joskus voi kuitenkin tulla tilanne, joissa asunto-osakkeesta tai asuinkiinteistöstä paljastuu virheitä vasta kaupanteon jälkeen. Tämä on haastava tilanne sekä ostajalle että myyjälle.
Neuvon ja autan asiakkaitani sekä kiinteistön että asunto-osakkeen kauppaan liittyvissä asioissa ja tarvittaessa edustan asiakkaitani riita-asiassa.
Sopimusoikeus
Kuluttajasopimukset, työsopimukset ja vuokrasopimukset
Sopimusoikeuden kohteena ovat sopimukset. Yksityishenkilön sopimuksissa voi toisena osapuolena on yleensä elinkeinonharjoittaja, toisinaan myös julkisyhteisö tai toinen yksityinen. Tavanomaisia yksityishenkilöiden tekemiä sopimuksia ovat erilaiset kauppasopimukset ja palvelusopimukset, työsopimukset ja vuokrasopimukset. Se, mikä taho on toisena sopijapuolena, vaikuttaa siihen mitä lakia asiaan sovelletaan.
Autan ja neuvon asiakkaitani sopimusten tekemisissä ja sopimuksia koskevissa riita-asioissa.
Hallinto- ja siviiliprosessit
Kunnallisvalitukset, hallintovalitukset, riita-asiat ja hakemusasiat
Hallintoprosessilla tarkoitetaan viranomaisten päätöksiin ja toimintaan kohdistuvaa tuomioistuinprosessia. Kunnan viranomaisen päätöksistä valitetaan pääsääntöisesti kunnallisvalituksella, jota useissa tapauksissa edeltää oikaisuvaatimusmenettely. Muiden viranomaisten päätöksistä hallintovalituksella. Näiden valituskanavien valitusperusteet ja valitusoikeus poikkeavat toisistaan. Neuvon ja autan asiakkaitani hallinto- ja kuntalain mukaisissa valituksissa.
Siviiliprosessilla tarkoitetaan oikeudenkäyntiä, jossa ratkaistaan yksityisoikeudellisissa oikeussuhteissa aiheutuneita oikeudenloukkauksia ja riitaisuuksia koskevia asioita. Kysymyksessä voi olla esimerkiksi kiinteistön kauppaa, vuokrasopimusta, kaupan purkua, työsopimuksen päättämistä, perintöä tai vahingonkorvausta koskeva riita-asia. Siviiliprosesseihin luetaan myös hakemusasiat, jotka eivät välttämättä ole riitaisia, mutta ne vaativat muusta syystä tuomioistuimen vahvistamisen. Yksityishenkilöiden hakemusasioita ovat esimerkiksi avioeron hakeminen, lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevat asiat ja velkajärjestely.
Neuvon asiakkaitani erilaisissa riita- ja hakemusasioissa sekä tarvittaessa myös edustan heitä.